Lovpålagt kurs i helse, miljø og sikkerhet - Utsatt

Lovpålagt kurs i helse, miljø og sikkerhet - Utsatt

13.02.2020

​Merk: Kurset utsettes på ubestemt tid grunnet koronavirus​


  • ​​​Spesielt tilrettelagt for kontorvirksomheter og skoler i det frivillige og ideelle Norge. 
  • ​​Passer for ledere, verneombud og medlemmer av arbeidsmiljøutvalget. 

Ønsker du å ivareta et godt arbeidsmiljø? Ønsker du å få en god dialog mellom ansatte og ledelse? Bli med på kurs 13.mai i Sandnes og 14.mai i Bergen. 

​(Kurset 22.april i Kristiansand utsettes på ubestemt tid grunnet koronaviruset​.)


Arbeidsmiljøloven pålegger daglig leder, verneombud og AMU å gjennomføre opplæring i helse-, miljø- og sikkerhetsarbeid (HMS). Bruk av HMS som en integrert del av organisasjonsarbeidet er viktig for å kunne øke trivselsfaktoren i din organisasjon. 
I dette kurset gis det grunnleggende innføring i de viktigste temaer innenfor HMS-arbeid, slik at man etter endt kurs kan delta aktivt og bidra på en god måte i HMS-arbeidet. 

«Kurset gir deg forståelig og anvendelig kunnskap på en engasjerende og pedagogisk måte, slik at du får en effektiv opplæring».


Kurset er komprimert og tilpasset risikoforholdene i kontorvirksomheter. Dette gjør at du får en effektiv og kostnadsbesparende opplæring, fremfor å gjennomføre et generelt 40 timers HMS-kurs. 

MERK: Det forutsetter at hovedverneombudet/ansattes representant og arbeidsgiver er enige om at risikoforholdene i selskapet er av den type art at man kan ha kortere opplæringstid en 40 timer, jf. forskrift om organisering, ledelse og medvirkning § 3-19. Vi anbefaler at partene inngår en avtale om dette, se vårt forslag til avtale mal her: Avtale om kortere HMS-opplæring​. Hvis virksomheten er bundet av tariffavtale, må partene i virksomheten rette seg etter det organisasjonene er blitt enige om. 

Kursinnhold

- Arbeidsmiljøloven
- Verneombudets oppgaver
- Arbeidsmiljøutvalget
- Psykososialt arbeidsmiljø
- Trakassering
- Helse, miljø og sikkerhetsarbeid
- Internkontrollforskriften

Dette kurset i helse, miljø og sikkerhet krever ingen forkunnskaper. 

​Kursbevis

Ved gjennomført HMS kurs utstedes et kursbevis som bekrefter at kursdeltager har gjennomgått og fullført opplæring i henhold til arbeidsmiljøloven §3-5.

Foredragsholdere

Kjell Hammen har mer enn 30 års erfaring innen ledelse og HR. Han har jobbet som offiser i den norske hær, hatt ulike lederstillinger i Reber Schindler Heis AS og vært Vice President HR i National Oilwell Varco. Samarbeidet mellom ansatte/ledelse, praktisk anvendelse av arbeidsmiljøloven samt helse, miljø og sikkerhets arbeid har være en vesentlig del av hans arbeidsliv. Denne kompetansen samt hans evne til å formidle og engasjere, med relevante eksempler fra næringslivet, gjør kurset praktisk og spennende. Kjell brenner for at det frivillige Norge får økt sin kompetanse. 

Heidi Aslaksen er leder for Knif Kompetanse og organisasjonssjef i Knif Regnskap. Hun har mer enn 20 års erfaring fra næringslivet hvorav de siste 14 årene innenfor ledelse og HR. Som HR Manager jobbet hun tett med både verneombud, tillitsvalgte, ledere og arbeidsmiljøutvalget, og dette er også en vesentlig del av hennes rolle i Knif Regnskap. Hun har et stort engasjement for det frivillige Norge og med sitt smittende engasjement og gode humør, leder og engasjerer hun frivillige på fritiden. 

Detaljer​

​Sted: Q42, Elvegata 11A, 4608 Kristiansand Trykk her for kart
Tidspunkt: Utsatt på ubestemt tid grunnet koronavirus

Sted: BÅDEOG AS, Oalsgt.2, 4319 Sandnes. Trykk her for kart 
Tidspunkt: Utsatt på ubestemt tid grunnet koronavirus

Sted: Salem konferansesenter, Sigurdsgate 6, 5015 Bergen. Trykk her for kart 
Tidspunkt: Utsatt på ubestemt tid grunnet koronavirus


Det er bindende påmelding og kursavgiften er ikke refunderbar. Begrenset antall plasser.
Har du spørsmål, kontakt oss gjerne her: informasjon@knifregnskap.no​​. ​


Velkommen på kurs i helse, miljø og sikkerhet!​